Speuren in het Kasteelpark én het kasteel

Kasteel Cannenburch: op ontdekkingstocht door kasteel én park. Op een ietwat druilerige zomerdag reizen we af naar het dorp Vaassen, gelegen in het noorden van de Veluwe. In dit dorp vind je namelijk een prachtig, bijna sprookjesachtig kasteel: Kasteel Cannenburch. En ook al is het een wat sombere dag, de voorpret is er niet minder om! De kidsreporters van Veluwe met kinderen gaan namelijk iets ontzettends leuks doen.

De dames mogen vandaag op ontdekkingsreis door het kasteelpark én het kasteel zelf. Een magische en bijzondere ervaring. Eén van de kidsreporters is nog niet eerder in een kasteel geweest en heeft veel zin om het kasteel en het park te ontdekken.

Kasteel Cannenburch

Speuren in kasteelpark Cannenburch

Bij aankomst melden we ons eerst bij de landgoedwinkel waar onze kidsreporters zelf hun eigen schepnetje mogen uitkiezen. Als de keus is gemaakt én de dames de speurtocht hebben ontvangen met bijbehorende uitleg van de aardige vrijwilligster achter de balie, gaan de reporters op pad.

Het is tijd om het kasteelpark te ontdekken. Aangezien het nu nog droog is starten we met de speurtocht door het park. We bewaren de speurtocht in het kasteel dus voor later. Uiteraard kun je zelf bepalen waar je eerst start: het kasteel of het kasteelpark.

meisje schepnetje zomerspeurtocht Kasteel Cannenburch

Gewapend met een schepnetje met daarin wat lekkers te eten en te drinken én natuurlijk de zomerspeurtocht inclusief vragen wandelen we het kasteelpark in.

Het eerste dat onze reporters zien zijn de eendjes in de vijver rondom het kasteel. Die moeten natuurlijk bewonderd worden. Maar daarna is het tijd om aan de slag te gaan.

Kinderen speurtocht Kasteelpark Cannenburch

Zomerspeurtocht

De zomerspeurtocht door het kasteelpark is een gethematiseerde seizoensspeurtocht door het park. Het neemt kinderen mee op ontdekkingsreis en leert ze van alles over de natuur, het kasteel én haar bewoners. Aan de hand van de zomerspeurtocht ontdekken onze reporters leuke feitjes over dingen die we tegenkomen zoals kale boomstammen, de dieren in het park, boomschijven, de boomgaard, maar ook de moestuin achter het restaurant.

Door het beantwoorden van de vragen, moeten de kinderen om zich heen kijken en dingen opnemen. Wat gebeurt er allemaal in het park? Op interactieve wijze neemt de zomerspeurtocht je mee op een heuse ontdekkingsreis. Natuurlijk is er ook even tijd voor een pauze. We smullen lekker van de meegekregen versnapering en lessen onze dorst. Van speuren krijg je trek en dorst!

kinderen eten en drinken zomerspeurtocht Kasteel Cannenburch
De speurtochten verschillen per seizoen en zijn verkrijgbaar gedurende de openingstijden van het kasteel. Zo is er een lente, zomer en herfstspeurtocht. En ontdek je elk seizoen weer wat nieuws.

Meisjes zomerspeurtocht Kasteelpark Cannenburch

Op ontdekking in het kasteel

De eerste regendruppels vallen al naar beneden, maar gelukkig zijn wij net klaar met onze speurtocht door het park. En daarom is het tijd om het kasteel te ontdekken. Eindelijk! De dames kunnen niet wachten. Hoe ziet het kasteel er van binnen uit? En ontmoeten we ook nog kasteelbewoners?

Vandaag zijn de kasteelbewoners helaas niet thuis, maar kasteel Cannenburch organiseert iedere tweede zondag van de maand en in de zomervakantie ook iedere vierde zondag de activiteit: Ontmoet de kasteelbewoners. Dan kun je ze wel ontmoeten en vertellen ze je graag meer over het kasteel in hun tijd. Leuk om een keer mee te maken.

kinderen entree Kasteel Cannenburch

De wandelroute naar het kasteel is op zichzelf al bijzonder. Onze reporters moeten verschillende traptreden omhoog wandelen, vervolgens over de brug heen en dan moet die grote, zware deur ook nog open. Wow, wat een entree!

Beide dames kijken de ogen uit en vallen van de een in de andere verbazing. Want wat zijn er veel trappen én wat is het groot binnen. Het kasteel heeft een haast magische sfeer door de lichtinval, de setting en het decor. De Veluwe met kinderen reporters zijn behoorlijk onder de indruk.

Meisje op ontdekking in Kasteel Cannenburch

Kasteelspeurtocht

Maar het is tijd om onze speurneuzen opnieuw aan het werk te zetten, want ook in het kasteel valt genoeg te ontdekken. Met de kasteelspeurtocht en/of de bijbehorende kinderaudiotour kunnen kinderen op ontdekkingsreis door het kasteel.

Voor kinderen die het leuk vinden is het mogelijk om verkleedkleren aan te trekken en helemaal in stijl het kasteel te ontdekken. Zo wordt jouw ontdekkingsreis nog magischer!

Meisjes tijdens kasteelspeurtocht Kasteel Cannenburch

Aan de hand van de speurtocht maken de kids kennis met het kasteel en haar bewoners. Ze ontdekken ook prachtige schilderen en een heel grote eettafel met schitterend servies. ‘Wow wat schittert het mooi!’ En dan zien ze in een volgende ruimte ook nog een prachtig en groot hemelbed. De dames kunnen hun geluk niet op!

De bewegende schilderijen

Tijdens de speurtocht ontdek je verschillende ruimtes in het kasteel met elk een eigen verhaal. De meiden vielen van de één in de andere verbazing, maar waren ze echt nieuwsgierig naar zijn is het bewegende schilderij. Want, hoe kan een schilderij nou bewegen? Dat is toch onmogelijk!

Nadat we bijna alle vragen hebben beantwoord blijft er nog een laatste vraag over en die vraag gaat natuurlijk over het schilderij. Helemaal boven op de zolder van het kasteel, ontdekken de Veluwe met kinderen reporters namelijk iets heel bijzonders: twee schilderijen die tot leven komen. Ze zijn zo geboeid door dit bijzondere fenomeen dat ze er niet bij weg zijn te slaan.

kinderen kasteelspeurtocht Kasteel Cannenburch

We verklappen natuurlijk niet wat er nou precies gebeurt bij de schilderijen. Dat mag je lekker zelf gaan ontdekken met je kids. Maar we kunnen je wel beloven dat het een magische afsluiting is van jouw ontdekkingsreis door kasteel Cannenburch!

Praktische informatie

Kasteel Cannenburch is van april tot en met oktober regulier geopend voor publiek. Je bezoek aan het kasteel maak je extra leuk met de speurtocht én is een toffe aanvulling wanneer je je kids meeneemt.
Alle vragen beantwoord? Lever de speurtocht in en de kinderen krijgen nog een kleine beloning.

Kasteelspeurtocht Kasteel Cannenburch    kinderen kijken uit raam Kasteel Cannenburch

De zomerspeurtocht door het kasteelpark kost € 4,- per persoon. Dat is inclusief het schepnetje met wat lekkers te eten en te drinken.
De kasteelspeurtocht en audiotour kosten ieder € 1,-  per stuk. Je kunt gratis parkeren bij het kasteel. Sluit je bezoek aan het kasteel af bij Restaurant Bij Maarten in ’t Koetshuis. Geniet binnen óf buiten op het terras van een heerlijke versnapering met uitzicht op het kasteel.

Naast deze speurtochten kun je nog veel meer leuke kinderactiviteiten doen bij Kasteel Cannenburch. Check de agenda op onze website óf bezoek de website van het kasteel voor alle info. Hier vind je ook meer informatie over openingstijden en prijzen.