Nederlands Pluimveemuseum Barneveld

Veluwe met kinderen

Veluwe met kinderen

Ontdek alles over de kip en het ei bij het Pluimveemuseum in Barneveld.

Wie vindt ze nou niet schattig? Die kleine, harige gele kuikentjes die uit hun ui komen worstelen? Bij het Nederlands Pluimveemuseum in Barneveld heb je de kans om dit unieke moment mee te maken én kuikentjes vast te houden en te knuffelen. Hoe gaaf is dat! Hoeveel weet jij eigenlijk over de kip en het ei? De medewerkers van het museum kunnen jou én je gezin hier van alles over vertellen én laten zien.

Dit museum in Barneveld vertelt niet alleen het verhaal over de geschiedenis van de kip en het ei, maar ook over de ontwikkeling van de pluimveesector in deze regio. Want dat hier veel is gebeurd staat vast. En dit verhaal heeft het Pluimveemuseum op een boeiende, interactieve én kindvriendelijke wijze vastgelegd.

Veilinglokaal en meer

Speciaal voor de jonge bezoekers is er namelijk een heuse speurbrief ontwikkeld waarmee je het hele museum doorwandelt, binnen én buiten. Ook vind je hier een veilingslokaal ingericht als veilingslokaal uit 1930. Hier ontdek je hoe het er vroeger aan toe ging tijdens een eierveiling. Tot begin jaren negentig waren eierveilingen dé plaats waar miljoenen eieren van eigenaren wisselden. Hoe leuk is het om dit zelf mee te maken? Wandel zeker het veilingslokaal binnen tijdens je bezoek aan het museum. En wie weet neem jij nog een doosje eieren of een leuk souvenir mee.

Naast het veilingslokaal vind je hier een vaste collectie in het museum, hebben ze verschillende wisselexposities en is er een speciale kinderhoek met leuke spellen gericht op de kip en het ei. Uiteraard zijn er naast de vele schattige kuikentjes ook prachtige hoenderrassen te bewonderen in de speciale hoendertuin buiten. Ken jij ze al allemaal?

Kinderactiviteiten schoolvakanties

En wist je dat het Pluimveemuseum met regelmaat leuke kinderactiviteiten organiseert? Zo kun je tijdens alle schoolvakanties lekker komen knutselen én je eigen kip komen schilderen. Hoe tof is dat! Vanaf begin april organiseren ze daarnaast ook weer de wekelijkse Kinderkippenclub waar kids van 10-12 jaar alles leren over het houden en verzorgen van kippen.

Leskisten basisscholen

Speciaal voor basisscholen heeft het museum leskisten ontwikkeld samen met onderwijsdeskundigen. De inhoud van deze leskisten sluiten aan bij de vakgebieden rekenen, taal, schrijven, handvaardigheid, techniek en bewegingsonderwijs. Zo leren basisschoolleerlingen spelenderwijs alles over wat met de kip en het ei te maken heeft. Deze leskisten zijn gratis te leen voor projecten op school.

Plan jouw bezoek

Alle informatie over de actuele wisselexposities en kinderactiviteiten en de Kinderkippenclub vind je ook terug in onze agenda op de website.
Wil jij jouw bezoek plannen aan het Nederlands Pluimveemuseum in Barneveld? Of meer weten over die leskisten voor basisscholen? Ga dan snel naar de website van het museum voor meer informatie!

Logo pluimveemuseum

Website: www.pluimveemuseum.nl
Email: info@Pluimveemuseum.nl
Adres: Hessenweg 2A, 3771 RB Barneveld
Tel: 0342- 400073

.

.

.

.

.

.