Zomerchallenge Door de bomen het bos

De zomergezinsspeurtocht van Park De Hoge Veluwe!

Door de bomen het bos is dé nieuwe gezinsspeurtocht van Het Nationale Park De Hoge Veluwe.  In de zomervakantie kunnen gezinnen speur skills inzetten en door het doen van toffe opdrachten en het onderzoeken van handige feitjes, leren ze alles over de bijzondere bomen in het Park, zowel boven als onder de grond.

Extra leuk: bij het inleveren van een volle stempelkaart ligt er ook nog een kleine beloning voor kinderen klaar én kunnen ze lekker spelen in de speeltuin nabij het Park Paviljoen.

meisje zomerchallenge Park Hoge Veluwe

Om te checken of deze speurtocht echt gezinsproof is, zijn de Veluwe met kinderen reporters alvast een middag op pad gegaan in het Park. Op een ietwat frisse zomerdag in Juni reizen wij af naar Het Nationale Park De Hoge Veluwe waar avonturen op ons staan te wachten.
We rijden het Park binnen bij ingang Otterlo en verkrijgen daar de (gratis) Zomerchallenge speurtocht met stempelkaart.

Zomerchallenge Door de bomen het bos

Met de zomerchallenge speurtocht leer je op een andere manier naar de natuur in het Park te kijken. Het is een interactieve gezinsspeurtocht waarbij je naar verschillende locaties in het Park wandelt of fietst. Het leuke aan deze speurtocht is dat je dit ook kunt combineren.

Je start bijvoorbeeld te voet, maar zijn jij of de kinderen het wandelen zat, dan kun je altijd nog op een gratis witte fiets stappen. De witte fietsen vind je in het Centrum van het Park, bij het Kröller- Müller museum én bij alle ingangen van het Park ( Schaarsbergen, Hoenderloo en Otterlo).

Het doel van de speurtocht is om de vier stempels op de bijbehorende stempelkaart vol te krijgen. De stempels behaal je dus door het doen van opdrachten en/of vragen te beantwoorden per locatie. Je bezoekt tijdens de tocht niet alleen het Museonder, maar ook het Kröller- Muller Museum, een bijzondere locatie nabij het President Steynpark én het Park Paviljoen waar zich de Parkwinkel bevindt én Restaurant De Hoge Veluwe.

Jongen met verrekijker zomerchallenge Park Hoge Veluwe

Invulling speurtocht

Wij adviseren om de speurtocht te starten bij het Museonder, hét ondergrondse museum van het Park. Hier haal je ook je eerste stempel wanneer je de vraag goed hebt beantwoord. Loop meteen even door het Museonder heen en ontdek welke dieren er allemaal onder de grond leven. Je kijkt je ogen uit!

jongen zomerchallenge Park Hoge Veluwe
De lengte van de speurtocht is zo’n 5 km. Het hangt een beetje van je eigen invulling af. De route gaat namelijk ook langs Het Kröller- Muller Museum waarbij je de keus hebt om de Beeldentuin al dan niet te bezoeken. Overigens is de Beeldentuin wat  onze Veluwe met kinderen reporters betreft een dikke aanrader om te bezoeken!

Prachtige kunstwerken die tot de verbeelding spreken met elk zijn eigen verhaal. Sta eens stil bij De Zwaan, Jardin d ’Email of één van andere kunstwerken die je hier  vindt.

Is het museum dicht tijdens jouw bezoek aan het Park? Geen probleem. Ook dan kun je alsnog de volgende stempel behalen. De alternatieve opdracht voer je namelijk uit aan de voorkant van het museum tegenover de ingang.

Kinderen in de beeldentuin Kroller Muller Museum

Dieren in het park

Je leert niet alleen veel over de bijzondere bomen in het Park, maar ook over de dieren die in, op of onder een boom leven. Zo stop je ook bij een bijzondere locatie dichtbij het President Steynpark. Toffe vragen en handige tips maken deze interactieve speurtocht tot een heus succes onder de jongere Parkbezoekers. Tip: neem een verrekijker mee, want je weet maar nooit wat je onderweg tegenkomt!

Jongen met verrekijker in Park Hoge Veluwe zomerspeurtocht

Restaurant De Hoge Veluwe en de Parkwinkel

Aan het eind van de speurtocht kom je uit bij het Park Paviljoen in het Centrum van het Park. Hier vind je niet alleen de Parkwinkel, maar ook Restaurant De Hoge Veluwe. Tip: sluit de zomerchallenge af met een fijne lunch, borrel of diner in dit kindvriendelijke restaurant.
In het restaurant vind je heerlijke gerechten bereid met ingrediënten uit het Park. Ook hebben ze een kindermenu met kindvriendelijke prijzen.

Moeder en kind in Restaurant De Hoge Veluwe

Máár: je wilt natuurlijk eerst je stempelkaart inleveren bij de balie in de Parkwinkel waar je je laatste stempel laat afstempelen. Alle stempels binnen? Dan wacht er een kleine beloning op de kids!
Tip: wandel meteen even door de Parkwinkel heen. Hier vind je leuke snuisterijen en andere aandenken uit het Park. Misschien iets leuk voor thuis meenemen?

Meisje in Parkwinkel in Park Paviljoen

Maar daarna is het echt tijd om jouw avontuurlijke reis door het Park culinair af te sluiten bij Restaurant De Hoge Veluwe. Ga je voor een lekker appelgebakje met een kopje koffie, een heerlijke pannenkoek of smul je liever van een wildgerecht? Wat je ook kiest, hier worden jouw smaakpapillen goed verwend.

Terras met speeltuin

Is het lekker weer tijdens jouw bezoek? Zoek dan een tafeltje uit op het grote buitenterras. Zo heb je een goed uitzicht op de grote speeltuin naast het Park Paviljoen. Dat is nog eens een top afsluiter van jouw gezinsspeurtocht door het Park! Even lekker klimmen, schommelen en glijden. Een welverdiende afsluiting na al dat speuren in het Park.

kinderen spelen in speeltuin naast restaurant De Hoge Veluwe

Handige info Zomerchallenge

De Zomerchallenge Door de bomen het bos is te verkrijgen bij alle ingangen van het Park, bij het Museonder én in de Parkwinkel. Deze speurtocht is verkrijgbaar tijdens de school zomervakanties en maakt een bezoek aan het Park nóg leuker voor gezinnen met kinderen. De speurtocht is gratis en zowel wandelend als per fiets te doen.

Er is geen vaste route tussen de locaties onderling, behalve de startlocatie; dat is het Museonder.  Vanuit daar kies je zelf in welke volgorde je de overige locaties bezoekt. Neem in ieder geval een verrekijker mee, want je weet maar nooit welke dieren je onderweg tegenkomt. Heb je alle stempels behaald? Dan ligt er een leuke beloning voor de kinderen klaar in de Parkwinkel. Wat een fijne afsluiting van deze leuke gezinsspeurtocht!