Kinderspeurtocht Het mysterie van Mink

Kinderspeurtocht Het mysterie van Mink. Hotel en Restaurant De Loenermark in Loenen heeft een toffe speurtocht voor gezinnen ontwikkeld. Deze kinderspeurtocht willen onze Veluwe met kinderen reporters wel even uitproberen. Op een zonnige en warme lentedag reizen wij af naar Loenen, waar je het prachtige, kleinschalige én kindvriendelijke Hotel en Restaurant De Loenermark vindt. Wij zijn er klaar voor én hebben onze speurneuzen aangezet en hebben zin om Mink te helpen het mysterie op te lossen!

gezin kinderspeurtocht het mysterie van mink

Kinderspeurtocht Het mysterie van Mink

Mink is een jongen met een droom: hij wil de jongste boswachter ooit worden. Maar daar heeft hij hulp bij nodig. Van kinderen die hem willen helpen het raadsel van de naam van een mysterieus dier op te lossen. Wat volgt is een grappige, interessante en soms ietwat spannende speurtocht door de prachtige omgeving van Loenen.

Het Mysterie van Mink

Hotel en Restaurant De Loenermark is het startpunt van deze kinderspeurtocht door de bossen, langs weilanden en het buitengebied van Loenen. Deze plaats grenst namelijk aan natuurgebied de Loenermark, één van de grootste natuurgebieden op de Veluwe. Hier kun je overigens toffe kindvriendelijke wandelroutes belopen.

Voor het uitvoeren van deze speurtocht heb je een mobiele telefoon nodig, want onderweg beluister je door middel van QR codes het verhaal van Mink. Onze Veluwe met kinderen reporters vonden dit reuze bijzonder en spannend. De stem is namelijk ook echt van een jongen. Ze hopen Mink na afloop ook te ontmoeten bij De Loenermark.

Speuren, luisteren en ontdekken

Het Mysterie van Mink laat kinderen niet alleen luisteren naar boeiende verhalen, maar ook speuren naar sporen van dieren en het ontdekken van de bijzondere flora en fauna in dit gebied. En we hebben zowaar geluk! Want, wat loopt daar in de verte? Een vos? Ja echt waar, wij hebben een vos gezien. De kids zijn door het dolle heen. Wie weet komen we nog meer dieren tegen onderweg!

Gelukkig kom je ook genoeg bankjes tegen om even te zitten. Neem plaats en geniet van de omgeving. En natuurlijk combineer je dit meteen met een lekkere versnapering. Tip: neem wat te eten en te drinken voor onderweg mee. De route gaat ook deels over open vlakte en zeker tijdens warme dagen loopt de temperatuur snel op.

Gezin bankje speurtocht mysterie van Mink

Tijdens de speurtocht horen we regelmatig de oh’s en ah’s voorbij komen. Kijk eens: wat loopt daar! En wat is dat voor vogel daar in die boom? Mama, welke plant is dit? Alle elementen vallen als vanzelf samen tijdens deze gezinsspeurtocht: speuren, ontdekken en luisteren. En dat spelenderwijs. Deze wandeling met speurtocht is wat ons betreft geschikt voor de wat oudere kinderen vanaf een jaar of 7 mede vanwege de route en de moeilijkheidsgraad van de opdrachten en vragen.

Vragen en opdrachten

Door het beantwoorden van vragen en het uitvoeren van opdrachten worden kinderen betrokken bij de speurtocht. Er zijn verschillende stops tijdens de route waardoor je regelmatig even ‘genoodzaakt’ bent om om je heen te kijken, de omgeving in je op te nemen of door simpelweg te luisteren naar wat je hoort.

Onze oudste Veluwe met kinderen reporter is helemaal enthousiast wanneer een aantal van de opdrachten matchen met zijn interesses. Zijn enthousiasme om de opdrachten uit te voeren wordt steeds groter. En dat is lang niet bij elke speurtocht zo die wij uitvoeren.

kinderen voeren opdracht speurtocht mysterie van mink uit

Ideaal voor oudere kinderen

De lengte van de wandelroute is 4 km wanneer je hem helemaal loopt. Onderweg heb je de mogelijkheid de route met 1 km in te korten zodat je ongeveer 3 km wandelt. Ideaal wanneer je wat jongere kids bij je hebt of de interesse halverwege wat wegzakt.

Vanwege de lengte van de route en de diverse opdrachten die je in moet vullen en vragen die je moet beantwoorden is deze gezinsspeurtocht met name geschikt voor kinderen vanaf een jaar of 7.
Tip! Neem je verrekijker mee want je weet maar nooit wat je onderweg tegenkomt. Zo kwamen wij een vos tegen. Hoe bijzonder wil je het hebben.

Kinderen ontdekken speurtocht Mysterie van Mink

vos in natuurgebied De Loenermark

Praktische informatie

Tip: bij de eerste 2 punten van de wandelroute loop  je over een pad waar ook fietsers gebruik van maken. Let dus even goed op tijdens dit deel van de route.

De speurtocht kost € 6,- per kind en kun je bij de receptie van Hotel en Restaurant De Loenermark verkrijgen. Je hebt een mobiele telefoon nodig tijdens de route om de verhalen te beluisteren met de QR codes.

Daarnaast krijg je een speurboekje mee waarin de route staat en de bijbehorende vragen en opdrachten. Deze kinderspeurtocht is beschikbaar voor zowel gasten als niet- gasten van De Loenermark. Alle vragen beantwoord en opdrachten uitgevoerd? Dan ligt er een lekkere beloning op de kinderen te wachten.

Kinderen in hoteltuin Hotel Restaurant De Loenermark

Neem na afloop ook nog even een lekker drankje en hapje in de hoteltuin of lekker op het terras. Aan jou de keus. Wist je dat ze hier ook heerlijk koffie met taart serveren? Dat wordt nog lastig kiezen! In de hoteltuin vind je ook een speelkist voor kids. Handig! Zo kan jij met je partner even zitten en genieten terwijl de kinderen een leuk spelletje uit de kist kiezen.

Meer informatie over deze leuke gezinsspeurtocht? Neem snel contact met Hotel en Restaurant De Loenermark.